Στο παρελθόν, για να απολαύσουμε θέαμα στην τηλεόραση έπρεπε να ψάχνουμε στα κανάλια μήπως και βρούμε κάτι που να βλέπεται. Οι καιροί έχουν πλέον αλλάξει, και μαζί τους άλλαξε και ο τρόπος της οικιακής ψυχαγωγίας. Δείτε όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τα TV Box, γιατί είναι πολύ καλύτερη επιλογή από οποιαδήποτε "Smart" TV, και γιατί δεν πρέπει να απουσιάζουν από κανένα σπίτι.

Με ενα Tv Box μπορούμε να μπούμε στο Internet όπως μπαίνουμε μέσα απο έναν υπολογιστή,να ακούσουμε μουσική απο το You Tube.Οι επιπλέον εφαρμογές που έχουν τα Tv Box είναι το Kodi και το Netflix.

Η φιλοσοφία του TV Box
Το Android TV Box έχει σχεδιαστεί ειδικά για μεγαλύτερες οθόνες, και ιδίως για την τηλεόραση. Όλη η ιδέα αποσκοπεί στη βελτίωση του θεάματος με το πάτημα ενός κουμπιού από τον καναπέ μας, με τη συνδρομή βέβαια του ίντερνετ.
Ως εκ τούτου, πρόκειται για μία συσκευή που είναι κάτι παραπάνω από ένα ψηφιακό κουτί που συνδέεται απλά στην τηλεόραση.
Πιο συγκεκριμένα, ένα TV Box διαθέτει το γνωστό περιβάλλον του Android και υποστηρίζει απομακρυσμένη διαχείριση διαμέσου τηλεχειριστηρίου, που συνήθως περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Επιπλέον, έχει το Play Store του λειτουργικού της Google, μαζί με όλα τα καλούδια που θα περιμέναμε από έναν αποκωδικοποιητή συνεχούς ροής, και τα οποία θα τα δούμε στη συνέχεια.
Όπως και να 'χει, ακόμη κι αν δεν έχουμε τη διάθεση για ταινίες ή μουσική, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το TV Box για να μετατρέψουμε την τηλεόραση σε μια γιγαντιαία οθόνη με ίντερνετ.
Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα της περιήγησης στο διαδίκτυο, να διαβάσουμε τις ειδήσεις, να ψωνίσουμε online, να στείλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να παίξουμε παιχνίδια, ή να χαθούμε στον κόσμο του YouTube από τον καναπέ.
Χρειάζομαι μια έξυπνη τηλεόραση?
Εφόσον ήδη έχουμε ένα έξυπνο κουτί, όπως είναι το TV Box, δεν χρειαζόμαστε Smart TV. Η λιλιπούτεια συσκευή θα κάνει την τηλεόρασή μας έξυπνη, θέλει δεν θέλει.
Εδώ που τα λέμε, με την ανεπάρκεια που έχουν οι περισσότερες Smart TV, είναι πολύ πιο έξυπνο και οικονομικό να πάρουμε μια απλή τηλεόραση και να της βάλουμε ένα TV Box.

Το μικρό κουτάκι μετατρέπει οποιαδήποτε τηλεόραση έχει HDMI σε Smart TV. Αυτό το κάνει ακόμα και σε παλαιότερες τηλεοράσεις χωρίς HDMI. Θα τα δούμε όλα αυτά στη συνέχεια.
Πριν απ' αυτό όμως, θα κάνουμε μια αναφορά για το τι πρέπει να προσέχουμε σε μία Smart TV.

Τι μπορεί να κάνει ένα Android TV box;
Όπως προείπαμε, τα Android TV boxes χρησιμοποιούνται κυρίως για το streaming video, επιτρέποντάς μας να δούμε την αγαπημένη μας ταινία ή TV show,Αθλητικούς Αγώνες,Παιδικά όποτε θέλουμε.
Παρότι αυτή είναι η κύρια χρήση τους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο. Για την ακρίβεια, μπορούν να κάνουν ό,τι ακριβώς και ένας υπολογιστής. Φυσικά, οι εφαρμογές κατεβαίνουν από το Play Store και λειτουργούν κανονικότατα. Έτσι, μπορείτε να έχετε πλήρη ενημέρωση για τα νέα, τον καιρό ή για οτιδήποτε άλλο θέλετε, στην τηλεόρασή σας.